Az inzulinrezisztencia cukorbetegséghez vezet

Inzulinrezisztencia

Néhány betegségnek vagy érzékenységnek nincs szemmel látható tünete, ezért az emberek nem is szokták azt figyelembe venni. Ezek közé tartozik az inzulinrezisztencia, ami csupán néhány sejtet érint. Ebből adódóan nem fektetnek rá akkora figyelmet, mint amennyire szükséges lenne.

Köztudott, hogy ez a betegség az első lépés a cukorbetegséghez, ami már eléggé kellemetlenné tudja tenni az ember életét, hiszen meg kell válogassa az étrendjét. Az inzulinrezisztencia során a hasnyálmirigy sokkal több inzulint kell termeljen, hogy a megfelelő szinten tartsa a szervezet vércukor-anyagcsere szintjét.

Azonban ez nem megoldás hosszútávon, mert a hasnyálmirigy sejtjei csakis egy adott mennyiséget tudnak termelni. Azoknál, akik nem étkeznek változatosan és nem mozognak eleget, hamar képes kialakulni az inzulinrezisztencia.

Amennyiben ezt követően sem változtat az életstílusán, úgy könnyedén beleeshet a cukorbetegségbe. Ahhoz, hogy hosszú és teljes életet élhessen, mindenképpen javasolt az életmódváltás, hogy elkerülje a kellemetlen panaszokat.