Az izgalmas ízű wakame alga

A wakame alga egészségre gyakorolt jótékony hatásairól híres és előkelő helyen áll a tápanyagtartalom szempontjából is. Ezt a szép küllemű barna algát előszeretettel használják az ázsiai konyhában.

A wakame alga Franciaország nyugati területén lévő természetes algamezőjén, organikus módon kerül termesztésre, kifejezetten étkezésre és konyhai felhasználáshoz. Az organikus algatelepről származó alga igen gazdag kalciumban, magnéziumban, B9-vitaminban, de leginkább K-vitaminban.

Ezeknek az összetevőknek köszönhetően, fontos szerepet játszik az egészséges és erős csontozat kialakításában, segíti a szervezet metabolikus folyamatait, ezért fogyasztásával jó testi formában, illetve lelki egészségben élhetünk.

A benne található B-vitamin erősíti az immunrendszert. A K-vitamin szintén nélkülözhetetlen a szervezetben, hiszen kiválóan gátolja a véralvadást. Ezek mellett, a wakame alga íze is nagyon izgalmas, ami fontos szempont. Bár ez az alga Európában jelenleg kevésbé ismert, mert kissé ragacsos állagú.