Ezek a legismertebb klíma fajták

Klímák hatalmas választéka

Mivel az épületek kialakítása és az emberek igényei nem egyformák, ezért többfajta légkondicionáló létezik. Mindegyiknek megvan a maga előnye és a hátránya a másikkal szemben. A klíma szakáruház szerint nem érdemes azon vitatkozni, hogy melyik a legjobb és leghatásosabb légkondicionáló, mert mindenki eltérő igényekkel rendelkezik. A legismertebb a split klíma a klíma szakáruház szerint, amely a legnépszerűbbnek számít az eladások alapján.

Ez két külön egységből áll, amelynek az egyik része a házon kívül általában az épület falán helyezkedik el, és rendelkezik egy beltéri egységgel, ami szintén a falra szerelhető, abban a helyiségben, ahol a leginkább szükség van rá. A klíma szakáruház kínálatában ennek van egy még fejlettebb verziója, amely a multi-split elnevezést kapta, ami annyit tesz, hogy egy kültéri egység egyszerre ellát több beltérit. Ezért nem kell a lakás minden helyiségéhez egy külön split klíma rendszert venni, mert a multi-split egységesen és egymástól függetlenül képes működtetni adott számú beltéri egységet.

A klíma szakáruház termékei között megtalálhatóak az ablak klímák is, amelyeknek a kialakítása sokkal egyszerűbb, és egy egységből áll az egész. Ezeknek a beépítése sem igényel olyan nagy munkálatokat, mint a split klímák esetében. Egyszerűen elhelyezhető az ablaknyílásban, azonban sokkal kisebb helyiségek hűtésére alkalmas, és a működése lényegesen nagyobb zajjal jár, mint az előző modellek esetében. Leginkább a konyha varázsolható komfortosabbá ezzel a modellel.

A klíma szakáruház másik népszerű termékének számít a mobil klíma. Az egyszerűsége az erőssége. Nincs vele más dolgunk, mint bedugni a konnektorba , beállítani a megfelelő hőmérsékletet, és már működik is. Könnyedén áthelyezhető a lakás bármely részére, viszont ennek is zajjal jár a működése. A klíma szakáruház nagy választékot kínál a beépíthető mennyezeti klímákból, amiket parapetnek is neveznek. Leginkább a nagy belmagassággal bíró épületekben használatos. Az álmennyezet kiválóan alkalmas ezekhez a légkondicionálókhoz.