A fényszóró felújítás közlekedésbiztonságilag fontos

Fényszóró felújítás

A használt autók esetében normális dolog az alkatrészek elhasználódása, legyen az futómű, alváz, motor, de még az autóüvegek is. Az összekarcolt vagy repedt szélvédő komoly biztonsági kockázati tényezőt jelent. Éppúgy, mint a fék vagy a futómű hibája. Ezek állapota soha nem lehet rossz, csak kiváló. A karcolt szélvédő sok esetben javítható polírozással, de ha túl mélyek a karcok, szükségessé válik a szélvédő csere. Ilyenkor érdemes újat vásárolni, ellentétben a bontókban kapható használt daraboktól.

Sokszor, főleg egy régebbi típusú autó esetében kedvező áron lehet hozzájutni jó minőségű szélvédőkhöz, amelyek kevesebbe kerülnek, mint maga a polírozás munkadíja. A szélvédő csere, természetesen, magával hozza a szerelés munkadíját, viszont cserébe új, kristálytiszta, kiváló kilátást nyújtó autóüveget kapunk, amely nagyon sokáig jó szolgálatot fog tenni. A szélvédő csere önmagában nem nehéz. Érdemes azért szakemberre bízni, ne próbáljuk meg otthon. Az autouvegek.hu weboldalon számos információt talál a szélvédőkről.

Az autóüvegek kategóriájába beletartozik a fényszóró is, ami bár már nem üvegből készül, mégis áttetsző üvegszerű szerkezet. A fényszórók az idő múlásával hajlamosak a mattulásra. Ezt az UV-sugárzás okozza, mivel a műanyag szerkezet idővel nem tud ellenállni a napfénynek. A fényszóró felújítás hatékony megoldás lehet, mivel a polírozással kiváló eredmény érhető el. Gyakorlatilag gyári állapotba lehet hozni a rég elhasznált fényszórókat.

A fényszóró felújítás azért is fontos, mivel komoly közlekedésbiztonsági szerepet játszik a közlekedésben. A matt fényszóró gyenge fényt ad, rövidebb szakaszon képes világítani, és a sötétben való vezetés kockázatosabb, a rossz látási viszonyokról nem is beszélve. A műszaki vizsgán a vizsgabiztosok előszeretettel buktatják meg az ilyen fényszórókkal rendelkező autókat. Tehát ha az Ön autójának műszaki vizsgája hamarosan esedékessé válik, érdemes figyelmet fordítani a fényszóróra is, esetleg elgondolkodni a fényszóró felújítás lehetőségén.