Fogyás hasról 50 felett: hogyan érdemes nekikezdeni?

zsírégető edzésterv
Zsírégető edzésterv

Míg fiatalon viszonylag könnyen megy a fogyás, addig az ötödik X-en túl sokkal nehezebb megszabadulni a fölösleges kilóktól, sokan viccesen úgy nevezik hasukat, hogy „tekintélyes pocak”. De nem muszáj beletörődni a helyzetbe, mert kitartással és akaraterővel még ebben a korban is lehet hasról fogyni. Ezért is fontos a megfelelő zsírégető edzésterv a hatékony fogyáshoz. Először csökkenteni kell az energia bevitelt, illetve növelni a felhasznált energiamennyiséget.

Egyiket sem nehéz megvalósítani, bár az evés tekintetében eleinte keserves napokat fogunk megélni. Szerencsére, léteznek kiváló diétás ételek, amelyek segítenek. A felhasznált energiamennyiség pedig megfelelő edzéstervvel redukálható. A zsírégető edzés nagyon hatékony lehet, ha kitartóan végezzük. Szakember által, remekül kidolgozott az Intenset edzésterv és diéta, ami 12 hetes program. Érdemes ezt követni, hiszen hamar látható eredményt hozhat.

A program letölthető díjmentesen az intenset.hu weboldalról. Természetesen, először az alacsony intenzitású gyakorlatokkal célszerű kezdeni, hiszen a testünket fokozatosan kell hozzászoktatnunk a mozgáshoz. Senki nem akar az első zsírégető edzés után komoly izomlázzal, fájdalommal szembesülni. Ezután következhetnek a közepes erősségű edzésformák, amelyek közé rengeteg gyakorlatot sorolhatunk. Ennél az intenzitásnál a pulzus a maximum érték 70% körül mozog. A közepes intenzitású edzésformák jótékony hatással bírnak a szívre, a keringési rendszerre, de kiválóan növelik az erőnlétet és az állóképességet is.

A magas erősségű zsírégető edzés már valódi kihívás mindenkinek és itt nem a gyakorlatok időtartama, hanem az intenzitása a lényeg. Ez a zsírt égető edzés speciális fajtája, ami mozgás közben, de jóval utána is, a regeneráció fázisában rengeteg kalóriát használ fel. Az, hogy kinek melyik tartományba esik egy-egy edzésfajta, több tényezőtől függ, mint a kortól, a súlytól, az edzettségtől. A lehetőségeinket meghatározza az időnk is, hiszen nem mindenki tud 40-50 percet edzeni naponta.