Folyamatosan terjed a napelem

A napelem egyre költséghatékonyabb

Az ember folyamatosan kísérletezik azzal, hogy miként hozhat létre minél költséghatékonyabb szerkezeteket, amiknek a segítségével a folyamatos energiaigényét ki tudja elégíteni. Tagadhatatlanul egyre nagyobb szükség van az energiára.

A napelem már a múlt század utolsó felében is ismert volt, azonban nagymértékű előállítása és üzembe helyezése akkor még talán túl költségesnek bizonyult vagy nem volt még eléggé kifinomult a technológiája ahhoz, hogy a befektetés megtérüljön. Tehát sok hűhó semmiért alapon, inkább más energiaforrások után kutattak. Azonban, mára már megszületett az a technológia a napelem tekintetében, aminek köszönhetően, viszonylag hamar megtérül a befektetés.

Körülnézve a világban azt látjuk, hogy egyre több ország dönt a napelem mellett, hiszen ma már rendkívül gazdaságos így előállítani az energiát. Vannak országok, amelyek eddig külföldről vásárolták az elektromos energiát, azonban most úgy döntöttek, hogy a napelem segítségével a lábukra állnak és ezután saját maguk állítják elő.