A gépkezelő jogosítvány megszerzésének feltételei

Felelősségteljes munka
Felelősségteljes munka

Az emelőgépkezelői munka nagy felelőséggel jár. A gépkezelő jogosítvány megszerzéséhez a hatóságok által elismert gépkezelői tanfolyam szükséges, amelynek során a résztvevők elsajátítják azt a tudást, amellyel biztonságosan és szakszerűen lehet az emelőgépet irányítani.

A tanfolyam során megszerezhető képesítés az „Emelőgépkezelő” megnevezéssel bír, amely az építő- és anyagmozgató gép kezelője fogalmat takarja. Ez alól csak a targonca képez kivételt.

A gépkezelő jogosítvány megszerzése a következő feltételekkel jár: a jelentkezőnek rendelkeznie kell a 8 általános iskolai végzettséggel, alkalmas legyen egészségügyi szempontból, valamint a hatósági vizsgáig legyen betöltve a 18. életéve.

A gépkelezői tanfolyam indításához legalább 10 személy részvétele szükséges. A képzés időtartama 2 hét, amely a vizsgákat is magába fogalja. A gépkezelő jogosítvány megszerzéséhez írásbeli, szóbeli és gyakorlati vizsga szükséges a hatóság által kijelölt időpontokban. A transzportstudium.hu honlapon minden információ megtalálható a tanfolyammal kapcsolatban.