Hogyan kell szervírozni az édes vörösbort?

Édes vörösbor

A kellemes történeteket akár családi, akár baráti körben is fel lehet eleveníteni, azonban az élményt a vártnál is élvezetesebbé lehet varázsolni.

A kulcsot ehhez az édes vörösbor képezi, amely rendkívül jól illik a húsos ételekhez is. Ha a házigazda mindenképpen szeretne ételt is feltálalni az asztalra, akkor figyelembe kell vennie, hogy az édes vörösbor legfőképp a zsírosabb, fűszeresebb harapnivalókhoz passzol igazán.

Annak érdekében, hogy az este feledhetetlenné váljon, minden részletre oda kell figyelni. Az édes vörösbor ideális hőmérséklete 12 és 14 Celsius fok között ingadozik, így érdemes a vendégek megérkezése előtt, időben a hűtőszekrénybe helyezni a palackokat.

Továbbá, ha egy idősebb, 3-4 éves édes vörösbor elfogyasztását tervezik, töltés előtt húsz perccel szükséges kibontani az üveget, ugyanis a fülledtséget ki kell belőle szellőztetni. Érdemes szem előtt tartani a pohártípusokat is, a vöröset nagy öblösben kell szervírozni, ugyanakkor a poharat csak egyharmadig kell megtölteni, hogy az italt meg lehessen benne forgatni.