A kerékpár gumi 26 méretének cseréje

Kerékpár gumi 28
Kerékpár gumi 28

Az egyik leggyakoribb probléma, amivel szembesül egy bringázó, hogy defektet kap a gumija. Ekkor a kerékpár gumi 28 cseréjéhez el kell mennie a legközelebbi biciklijavítóba, hogy kicseréljék egy újra azt. Ha Ön már hosszú ideje teker, akkor tudja, hogy ez nem mindig megy olyan gyorsan és simán, mint ahogyan az ember szeretné. Lehet, ha már egy fél órán belül kellene a kerékpár Önnek, hogy folytathassa a napi tevékenységét, a javítóban azt mondják, hogy csak másnap lesz kész a járgány.

Ez elég kellemetlen, így kénytelen-kelletlen az ember elhatározza, hogy ő bizony megtanulja, hogyan kell a kerékpár gumi 28 cseréjét megoldani otthon. Ez nem túl komplikált, hiszen a szerelők is pillanatok alatt megoldják, persze, ha van idejük rá. Ha van lehetősége megfigyelni, hogyan csinálja egy profi, akkor ellesheti az alapfogásokat. Első lépésben a kerékpár gumi 28 belseje leeresztésre kerül. Így sokkal könnyebben lehet vele dolgozni. A kisebb átmérőjű kerekeknél nem mindig ilyen egyszerű, hiszen néha rakoncátlankodik a gumi.

Ha a kerékpár gumi 2-os vagy annál kisebb, akkor egy kicsit másképpen kell bánni velük. Lényegében egyszerre kell levenni a külsőt és a belsőt is. Ha csak a belső sérült meg, és kicsi a lyuk, akkor akár meg is lehet foltozni. De ezzel csak ritkán érdemes bíbelődni, hiszen gyakran nem fogja úgy meg a ragasztó a régi kerékpár belső gumit, ahogy azt Ön szeretné, és néhány kör után megint kezd ereszteni. Mivel nagyon olcsóak a kerékpár gumi 26 méretének darabjai, ezért inkább az újat szokták javasolni.

A gumik eltávolítása után ki kell cserélni a belsőt, és ha kell, akkor a külsőt is. Az új belső gumit figyelmesen bele kell helyezni a külsőbe és egyszerre visszatenni azt. Van, aki arra esküszik, hogy félig fel kell fújni a kerékpár gumi 26-os belsejét, de a műveletet el lehet végezni leeresztett belső mellett is. Amikor megbizonyosodott, hogy a belső és a külső is megfelelő helyre került, akkor fújhatja fel óvatosan teljes nyomásra a kereket. Természetesen, ezeket a lépéseket úgy kell elvégezni, hogy a kerék el van távolítva a vázról.