Kerítés kombinált anyagból

Elemes kerítés

Sokan szeretnének stabil strapabíró válaszfalat az udvaruk és az utca közé. Ennek ellenére jó volna ha a kerítés nem zárná el teljesen a kilátást. Ilyen esetekben a kombinált anyagok jöhetnek számításba. Az oszlopok és az alsó részek betonból, a felsők pedig kovácsoltvasból, esetleg fából, vagy valamilyen fajta dróthálóból készülhetnek.

Ezek az anyagok mindenképp karbantartást igényelnek, de jól kombinálhatóak a beton alsóval. Nagyon fontos, hogy az oszlopok a megfelelő nagyságú lyukba kerüljenek és a telepítési útmutató alapján legyenek elhelyezve és bebetonozva.

Mivel vasalással ellátottak egészen biztos, hogy bírni fogják a rájuk háruló terhelést. A kerítés elemei tele panelek, ívesek illetve áttört tetejűek. Ezen elemek variációiból, valamint egyéb anyagok felhasználásából ízléses felületek alakíthatóak.

A precíz öntésnek köszönhetően a kerítés hosszú évekig teljesíti feladatát, azaz védi az udvart és az ott lakókat az illetéktelen behatolóktól, a zajtól. A legtöbben nagyra értékelik a nyugalmat és a biztonságot.