Különleges jogokat élvez a szabadalom tulajdonosa

Egy találmány jogi oltalma akkor is értékes, ha olyan termékekre vagy eljárásokra vonatkozik, amiket a vállalkozások nem szándékoznak értékesíteni, de más cégeknek hasznosak lehetnek. Ugyanis a szabadalom bármikor eladható vagy licencbe adható másoknak. Lehetőség van arra is, hogy a szabadalom a tulajdonosoknak a bizonyos piacokon kizárólagosságot szerezzen.

Ki segít nekik mindezeket elintézni? A szabadalmi ügyvivő. Az ilyen képesítéssel rendelkező szakember olyan egyedülálló területen dolgozik, ahol a jog, a kereskedelem és a technológia átfedésben vannak egymással. A szakma egyik igazán lebilincselő aspektusa, hogy a gyakorlója mindennap aktívan használhatja mind tudományos ismereteit, mind pedig analitikus gondolkodását.

A tevékenység nagy része valamilyen rejtvény megoldásával jár, ami kreatív gondolkodást igényelhet és intellektuálisan nagyon izgalmassá teszi a folyamatot. A megbízások változatossága, mind az ügyfelek, mind a technológia területén, különösen hálássá teszi a szabadalom területén tevékenykedő szakemberek karrierjét.