Mennyi időt ölel fel egy férfi intim plasztikai sebészeti beavatkozás?

A férfiak számára is elérhető a plasztikai sebészeti beavatkozás
A férfiak számára is elérhető a plasztikai sebészeti beavatkozás

Ha plasztikai műtétekről van szó, a legtöbben inkább a nőkre gondolnak, hiszen általában ők azok, akik valamilyen szempontból nincsenek megelégedve a külsejükkel, adottságaikkal. A valóságban azonban a férfiak között is sokan vannak, akik szeretnének műtéti eljárással változtatni a férfiasságuk méretén. Ez a plasztikai sebészeti beavatkozás leginkább több fázisban történik meg, ezért kb. fél év alatt alakul ki a végleges állapot.

Maga a méretváltozás lehet hosszabbítás vagy vastagítás, ám az első negatív következményekkel járhat, mivel a szalagok meggyengülnek, ugyanakkor tartós eredmény nem érhető el vele, így nem minden klinikán végzik, többek között dr. Falus György plasztikai sebész sem vállal ilyeneket. Látványos és maradandó eredmény a vastagítás módszerével érhető el, ami akár 1-1,5 cm-es növekedést is eredményezhet. Maga a műtét tulajdonképpen saját zsírral való feltöltést jelent. A pácienstől először zsírt szívnak le, majd azt a kérdéses területen a bőr alá fecskendezik. Mivel megvan, hogy egy alkalommal maximum mennyi zsírt lehet bejuttatni (25-50 köbcenti) és saját zsírról lévén szó, ennek bizonyos része felszívódik, ezért lehet, hogy az eljárást egy-két alkalommal meg kell ismételni, a kívánt eredmény elérése érdekében. A felszívódás mértéke minden páciensnél más, ezért egyéntől függ, hogy egy vagy több műtétre van szükség. Az minden esetben igaz, hogy az első beavatkozás kisebb térfogat-növekedést eredményez, hiszen nagyobb mértékű a felszívódás.

A műtét megismétlésétől azonban nem kell félni, hiszen egy helyi érzéstelenítésben, ambulánsan végzett beavatkozásról van szó és tulajdonképpen nem jár vágott sebekkel, csak néhány tűszúrással. A végleges eredmény csak néhány hónap után látszik meg, hiszen a zsír felszívódása hosszabb időn keresztül történik. A beavatkozás után azonnal haza lehet menni és következő naptól a munkába is vissza lehet állni, hiszen a gyógyulással járó fájdalom hagyományos fájdalomcsillapítóval jól kezelhető és egy-két napnál nem tart tovább.