Mikor éri meg pénzügyi tanácsadást kérni?

pénzügyi tanácsadás
Pénzügyi tanácsadás

Mi az, ami leginkább motiválni tudja az embereket a modern korban? Erre a válasz egyértelműen a pénz. Mondhatni, hogy ezen keresztül ítélik meg magukat a legtöbben. Vannak olyan kijelentések, miszerint „annyit érsz, amennyit keresel”. Elég szomorú, hogy személyeket ilyen formában kategorizálnak be, de valójában a modern gazdaság így működik. Gyakran lehet hallani, hogy mennyire fontosak a megtakarítások.

Erre sokan csak hangosan felnevetnek, hogy miről van szó, hiszen örülnek, ha a keresetüket egyik hónapról a másikra képesek beosztani. Elég szomorú kép ez, de egyre inkább tendenciává válik. A másik jól ismert eset, amikor valakinek lenne lehetősége félretenni, de inkább elkölti azt a pénzt és teszi ezt gyakran felesleges dolgokra. Valahol ennek is megvan a maga logikája, mivel annyira bizonytalan a jövő, hogy inkább a mostban próbálnak sokan jól élni és teszik ezt úgy, hogy dőzsölnek, amennyire csak tudnak.

A gond csak az, hogy az így elherdált javak nem lesznek átmentve későbbre, amikor lehet szűkösebb idők köszöntenek majd be. Akik viszont szeretnek előre gondolkodni, azon törik a fejüket milyen megoldással tudnának a megtakarításukból plusz jövedelemre szert tenni. Ezért is kérnek ilyen sokan pénzügyi tanácsadást a Grantistól. A független tanácsadók nincsenek elkötelezve csak egyetlen pénzintézet irányába, így megengedhetik maguknak, hogy mindenkinek a legjobb ajánlatot építsék fel és teszik ezt lelkiismeretesen. Persze a jutalékuk biztosan meglesz, de ezt nem a befektetőnek kell megfizetnie, hanem az intézményeknek.

Értékpapír, arany, ingatlan, kötvény, biztosítás és még számos egyéb olyan konstrukció létezik, amit kihasználva, tartalékokat képezhet. Vannak nagyobb jövedelemmel kecsegtető opciók, de ezek általában a kockázatot szintén növelik. Ami viszont biztos, hogy inkább megéri befektetni, mint később bánkódni az elszalasztott lehetőségek miatt. A grantis.hu oldalon hasznos információkra bukkanhatsz a témában, valamint meghallgathatsz több tanácsadót, akik segítségével megtalálhatod a számodra leginkább ideális befektetési konstrukciókat.