Nagyon felkapott a női kerékpár

Kerékpár webáruház

Ha egy hölgy jó pár évvel ezelőtt venni akart egy bringát, akkor a választás valószínűleg egyszerűbb lett volna, hiszen a kínálat nem volt olyan nagy. Manapság ez nincs így, hiszen ma már számtalan típusú női kerékpár vehető szemügyre a webshopok és boltok polcain. Kétségtelen, hogy napjainkban elképesztően sok márka terméke áll rendelkezésre, és a gyártók versengenek a vevőkért. Ennek azonban az a következménye, hogy néha zavarba ejtően bő a felhozatal, és nehéz választani a sokféle jármú közül.

Nem csupán a férfi, de a női kerékpár esetében is ez a helyzet. Hogyan is lehet megkülönböztetni az egyiket a másiktól. A hozzáértők ebben sokat segíthetnek, ugyanis tudják, hogy a női kerékpár fajták készítésekor a tervezők a test anatómiáját veszik figyelembe. Ennek is köszönhető az, hogy a kétkerekű minden tekintetben megfelel a hölgyeknek. Egy internetes bolt kínálatának megtekintésekor egyből észre lehet venni, hogy mindegyik női kerékpár váza valamivel rövidebb, mint a férfiaké.

Érdekességként még elmondható, hogy a férfi bringáknál általában 5 méret áll rendelkezésre, míg a nőieknél csak 3, maximum 4. Sokan azonban nem szeretnének direkt egy ilyen bringát venni, és sokkal szívesebben tekernének a holland kerékpár fajtán. Miért is annyira elterjedt ez és mi teszi ezt oly kedveltté a hölgyek körében? Nos, ennek a legfontosabb adottsága, legalábbis a klasszikus fajtáknál, a fekete szín és a dupla csöves mélyváz.

Ez pedig valóban ennek az eszköznek a védjegye, amiről egyből fel lehet azt ismerni. Ezeken kívül ott van még a szoknyavédő, a teljesen zárt láncvédő, a hátsó kerékzár, a csomagtartó és az első dobfék. Ezek egytől egyig fontos részei holland kerékpár típusnak. A modernebb daraboknál ott van a hátsó csomagtartó mögötti, lehajtható kettős letámasztó keret is. Ha valaki olyan járművet lát, amelyiknél a fenti felsorolásból semmi sem hiányzik, biztosra veheti, hogy egy holland kerékpár modellel találkozott. Ezt még sokan azért szeretik, mert elképesztően tartós, és még több év után is úgy működik, mint az elején. Ezért is éri meg ezt választani.