STAAR EVO ICL – Ha nem lennél alkalmas lézeres látásjavításra

STAAR EVO ICL
STAAR EVO ICL

Nagyon sok embernek visszaadja az éleslátását a lézeres szemműtét, azonban vannak olyanok, akiknél ez nem végezhető el. Számukra megoldást jelenthet a STAAR EVO ICL alternatíva, mert a cég lencséi kimagasló minőséget képviselnek. Erről bővebben is olvashatsz a www.budaiszemeszet.hu weboldalon. A magas dioptria értékkel vagy vékony szaruhártyával rendelkező páciensek nem alkalmasak a lézeres látásjavításra, ezért más megoldásra van szükségük.

Persze ahhoz, hogy az ICL lencse beültetésére alkalmas legyen valaki, meg kell felelnie néhány kritériumnak. Először is ez 22-től 40 éves korig alkalmazható, de az is feltétel, hogy az elmúlt évben nem volt tapasztalható náluk fél dioptriánál nagyobb látásromlás a látásélességben. Rövidlátás esetén -8.00 és -15.00 dioptria, távollátásnál +4.00 és +10.00, asztigmiánál pedig -6.00 cilinder dioptriáig alkalmazható az EVO ICL lencse.

Az implantálható EVO Collamer lencse egy speciális kontaktlencse, amit a szem belső rétegébe, az írisz és a szemlencse közé helyeznek be a műtét során. Ugyanaz a hatás érhető el vele, mint a klasszikus kontaktlencse viselésével, de ezzel nem jár olyan kellemetlenség, mint például az irritáció, szemszárazság, az elmozdult vagy benne felejtett kontaktlencse. Kényelmes megoldást jelent azoknak is, akik megunták már a szemüveg és a kontaktlencse viselésével járó bosszúságokat, hiszen nyáron például a szemüvegtől melegünk van, ha hidegről bemegyünk meleg helyiségbe vagy fordítva, akkor a lencsék bepárásodnak stb.

Az ICL lencsék számos előnyt kínálnak. Tiszta, éleslátást nappal és éjszaka, nem fokozzák a szemszárazságot, UV-védelmet nyújtanak, vékony szaruhártyával is jól működnek. Hosszú távú megoldást jelentenek, de bármikor eltávolíthatóak, esetleges későbbi beavatkozások során nem okoznak problémát. Fájdalommentes és gyors, mindössze 15-20 perces beavatkozással implantálhatóak és a beavatkozás során a szakorvosok nem távolítanak el szövetet a szaruhártyából. A beavatkozás elvégezhető a Budai Szemészeti Központban.