Tényleg fogyaszt az infraszauna?

Infraszauna
Infraszauna

Egyértelmű bizonyíték nincs rá. Viszont nagyon sok pozitív tapasztalat van arról, hogy a rendszeresen alkalmazott infraszauna hozzásegített a testsúly csökkentéséhez. Teszi ezt oly módon, hogy közvetlenül a bőrfelszín alatt, az infra tartományban ható sugarak felmelegítik a bőr alatti területet, aktiválva az itt található verejték- és faggyúmirigyeket.

A testhőnél magasabb hőmérséklet hatására ezek a mirigyek aktívabban kezdenek el dolgozni, amelynek egyenes következménye, hogy megnövekszik a kCal használat, azaz intenzívebb lesz a fogyás.

A verejtékmirigyek megnövekedett aktivitása miatt, nagyon fontos a fokozott folyadékbevitel az infraszauna használata során. Nem ajánlott megvárni, amíg szomjasak leszünk, hanem a szaunaszünetekben rendszeresen inni kell valamit. Ez lehet tiszta víz, ásványvíz, valamilyen 100%-os gyümölcs- vagy zöldséglé, esetleg tea.

Az alkoholos italokat, valamint a cukrozott üdítőket jobb elkerülni. A cukor amúgy sem tesz jót senkinek, azoknak különösen nem, akik fogyni szeretnének. Ilyen esetekben az infraszauna hatás elveszik a cukor miatt.