Vendéglátók adatszolgáltatása: mi az NTAK lényege?

Vendéglátók adatszolgáltatás
Vendéglátók adatszolgáltatás

A versenyképesség fokozása érdekében, mindig muszáj befektetéseket végezni. Ez nemcsak a vállalkozások területén érhető tetten, hanem az államok szintjén ugyanúgy. Egy országnak sok lehetősége van arra, hogy növelje a bevételeit, ezek közül az egyik ilyen meghatározó terület a turizmus fejlesztése. Magyarország ebből a szempontból kiváló potenciállal rendelkezik.

Tény, hogy nincsenek nagy helyek, amikkel a szomszédos vidékek jobban el vannak látva, de ezt leszámítva, igen változatos környezet áll rendelkezésre, ami alkalmas a pihenésre, feltöltődésre, élmények gyűjtésére. Amennyiben növelni szeretnék az államkasza bevételét ebből a területből, akkor jelentős fejlesztéseket kell véghezvinni. Pontosan hol éri meg többet befektetni? Ehhez van szükség a meghatározó adatokra, amiket valamilyen módon össze kell gyűjteni. A Magyar Turisztikai Hivatal ezért indított el az NTAK rendszerét, ami egy átfogó szoftveres megoldást nyújt.

Ehhez azonban minden vállalkozásnak biztosítani kell a megfelelő rendszereket, amelyek ellátják a feladatot, vagyis a meghatározó információk továbbítását. A cmo.hu weboldalon az NTAK adatszolgáltatási megoldásokra is kitérnek. Az adatok csak statisztikai jellegűek, valós időben jelennek meg a programban, így azonnal kalkulálhatóak. Innen fogják tudni a hatóságok, hogy pontosan mely szektorok azok, amelyek érdemesek a további finanszírozások kiutalására. Tehát, ha valahol növekszik a forgalom, akkor ott a környéken felújulnak a parkok, akár új parkolók létesülnek, infrastrukturális befektetésekre nyújtanak kereteket.

Érdemes megragadni a lehetőséget arra, hogy minél költséghatékonyabban tudjon egy üzlet megfelelni az előírásoknak. A CMO rendszerek akár teljesen ingyenes szoftvereket kínálhatnak, ráadásul több online pénztárgéphez és adóügyi nyomtatóhoz csatlakoztatva, automatikusan végzik el az adatszolgáltatást, bármilyen plusz adminisztráció nélkül. Semmilyen körülmények között nem szabad ezt félvállról venni, főként akkor, ha az adott cégre kiterjed a jogszabályi előírás, mert a hatóságok árgus szemekkel követik nyomon a tevékenységeket.