A pénzügyi tanácsadás előnyei: miért vágnék bele?

 pénzügyi tanácsadás
Pénzügyi tanácsadás

A legtöbben úgy gondolják, hogy a pénzügyi tanácsadás szolgáltatását csak azok veszik igénybe, akik nagyobb összeggel rendelkeznek és úgymond, fialtatni szeretnék a pénzüket. Azonban a tanácsadás több területet is felölel, mint például a biztosítás, a nyugdíj-előtakarékosság, a hitel és a klasszikus befektetések. Több előnyöd is származhat egy körültekintő pénzügyi tanácsadásból. Meglehetősen szerteágazó területekről beszélünk, így még azok is nehezen igazodnak el ezeken, akik egyébként valamennyire értenek a befektetésekhez.

Viszont egy független és megbízható pénzügyi tanácsadó, mint a Grantis szakértői naprakészek, pontosan ismerik a befektetési lehetőségeket. Tudnak ajánlani olyan biztosításokat, amelyek személyre szabottan és hosszútávon megfelelő konstrukciók lehetnek számodra. A nyugdíj-előtakarékosság szintén befektetésnek minősül, mivel idővel megkapod az ebből származó hozamokat. Tehát a profi pénzügyi tanácsadás mindenkinek javasolt, aki bármilyen pénzügyi kategóriában szeretne mozogni.

Sőt, tanácsadás nélkül nem is érdemes belefogni semmilyen pénzügyi befektetésbe, ha nem akarjuk, hogy ennek bukás legyen a vége. Napjainkban ugyanis annyira gyorsan változnak a különféle pénzügyi befektetések hozamai és lehetőségei, hogy nehezen boldogulnánk egy szakértő segítsége nélkül. Több okból is van értelme a pénzügyi tanácsadásnak, ezért kortól függetlenül, bárkinek érdemes igénybe vennie. Ha egyelőre nem akarsz semmilyen befektetést elvégezni, csak érdeklődnél a pénzügyi megtakarítások és hozamok iránt, akkor is célszerű beszélned egy szakértővel.

Lehetséges, hogy már egyetemista korodban érdemes megkötnöd egy nyugdíjbiztosítást, hogyha valóban jövedelmező nyugdíjas éveket akarsz magadnak biztosítani. Amennyiben csak egyszerűen félre szeretnél tenni egy biztonsági összeget, úgynevezett aranytartalékot, a pénzügyi tanácsadás ebben az esetben is remek megoldásokkal szolgál. Persze otthon is tarthatod a megtakarított pénzedet, de az sem kamatot nem hoz és a biztonság sem a legjobb.