A piaci lakáshitel jellemzői

A lakáshitel jellemzői

Amennyiben nagyobb összegű kölcsön felvételét tervezi, mindenképpen javasolt kikérni egy szakértő véleményét, az aktuálisan elérhető kínálatról, viszont van néhány alapvető dolog, amivel nem árt tisztában lenni.

A piaci és támogatott lakáshitel általános jellemzői közé sorolhatóak többek között, hogy a 20 millió forintnál magasabb összeg felvétele esetén, a bankok egyedileg bírálják el az igényelhetőségét, illetve 2010 óta már nem lehet deviza alapú banki kölcsönt igényelni. Amit szintén nagyon hasznos tudni, hogy általánosságban véve, a bírálat átfutási ideje a szerződés aláírásáig 2-3 hét, majd további 4-6 hetet vesz igénybe, amíg megjelenik a számlán az összeg.

Ugyancsak lényeges információ, hogy a lakáshitel futamideje szokásosan 2 és 30 év közé esik, viszont lízing esetén, az időtartamot 20-25 évben maximalizálták a pénzintézetek. Az előzőleg megosztott információk tényleg csak a lakáshitel alapjait mutatják, így mindenképpen érdemes szakemberrel konzultálni, aminek az egyik legjobb alternatívája a bankfüggetlen tanácsadó iroda megkeresése.