Abszint avagy a „zöld démon csókja“

Zöld Abszint

Ha létezik igazán különleges szeszes ital, akkor ez biztosan annak nevezhető, ez nem vitás. Nem csoda, hogy az abszint kiérdemelte a „zöld démon csókja“ fantázianevet is, amit elsősorban a színe miatt kapott, továbbá az alkoholtartalma is egyedülálló és annak hatása is elég intenzíven meglátszik a fogyasztóján, hogyha nem tudja hol a határ.

Ez az ital már számos művészt megihletett, ezek közül talán Van Gogh az egyik legismertebb, aki szívesen fogyasztott ebből a művei készítése közben.

Sokan úgy tartják, hogy ezért alakult ki az egyedi, rá jellemző stílus. Az abszint különböző fűszer- és gyógynövények keverékéből készül. Ihatjuk tisztán is, hogyha el tudjuk viselni azt a hűvösen égető érzést a nyelőcsövünkbe, amit utána a gyomrunkban fogunk érezni. De sokszor szokták hígítani egy kevés vízzel.

Egyébként az abszintot lassan ráöntik egy kiskanálra helyezett kockacukorra, ami izgalmas, édeskés ízt kölcsönöz az italnak. Ez segít enyhíteni az égető érzést, azonban két-három kupica felérhet egy lórúgással, mivel a cukorral együtt úgy tartják, hogy gyorsabban szívódik fel.