Aggodalomra semmi ok, utólag is beépíthető egy ajtó

Utólag beépíthető ajtó

Ha valaki egy olyan lakásba költözik, amelyik nem volt felújítva, akkor általában azzal kezdi, hogy kicserélteti a nyílászárókat, elintézi a meszelést, a padló renoválását vagy újbóli lerakását és csak ezt követően rendezkedik be.

Ha nem ezzel kezdte volna, akkor utólag is pótolhatja beltéri ajtaját. Igaz, az előbbi a logikus sorrend, hiszen így nem sérül a friss meszelés, amikor a nyílászárókat cserélnek és a padlórakás sem ütközik akadályba az új nyílászárók miatt. 

Az sem túl előnyös, ha előre behordanak minden bútort, mert akkor azok meg fogják nehezíteni a munkát és még károsodhatnak is közben. Egy darab vakolat, ami lehull a plafonról, tönkreteheti az értékes szekrény fényezését, a falfesték összekenhet lényegében bármit és a laminált vagy hajópadló lerakása szinte lehetetlenné válik, ha a föld tele van mindenfélével, amit folyamatosan arrébb kell pakolni.

Persze így is kész lesz minden, de nem lesz olyan tökéletes a végeredmény, mintha üres lakásban dolgozhatnának a szakemberek. Valami biztosan nem lesz a terveknek megfelelő, ezért jobb előre gondolni. Azonban van, hogy ezek közül valamelyik kimarad vagy valamiért felcserélődik a sorrend. A szakik olyan szépen ki tudják venni a régi ajtót és betenni az újat, hogy lényegében még koszt sem csinálnak, de a falon, parketten egészen biztosan nem lesz nyoma a munkának.

Ezt direkt, úgynevezett utólag beépíthető ajtókkal és utólag szerelhető tokokkal hajtják végre, amelyeket méretre gyártanak. Vagyis ezek úgy készülnek el, hogy először megmérik az ajtónyílást és annak megfelelően gyártják le a szükséges darabokat. Ennek köszönhetően nem kell majd vésni, faragni, csak betenni mindent a saját helyére, purhabbal rögzíteni, amikor pedig már megszáradt, akkor felragasztani a tokborítást és felakasztani az ajtószárnyat.

Ha ez is megtörtént, akkor a szakemberek beállítják az ajtót, hogy tökéletesen csukódjon és záródjon. Amennyiben küszöb is volt rendelve, akkor ezt az utolsó mozzanatként szerelik fel. Ez mindössze pár órás művelet, ami után makulátlanul hagyják el a helyszínt.