Manuálterápia árak és egyéb hasznos tudnivalók kezelés előtt

budapesti manuálterapeuta
Budapesti manuálterapeuta

Bizonyos izom- és csonteredetű fájdalmakra a manuálterápia jelenti a megoldást, mert az ilyen kezelések által hatékonyan mozgásra bírhatóak a berögzült ízületek, a görcsös izmok és a rossz állapotban lévő szalagok. Aki nem akar heteket vagy akár többet is várni az állami intézmények időpontjára, vagyis nem szeretne sokáig fájdalommal élni, annak a magánrendelők szolgáltatásai ajánlottak, amelyekért azonban fizetni kell.

Erre is felhívja a figyelmet egy budapesti manuálterapeuta. A manuálterápia helyreállítja a támasztó és mozgató szervrendszer megbomlott harmóniáját, így segít megszüntetni a fájdalmat. Az ember inkább fizet, minthogy kínokkal élje a mindennapjait. A Gyógytornászom rendelőjében a kezelés előtt alapos vizsgálaton kell átesnie a betegnek. De a szakképzett gyógytornászok és manuálterapeuták sokéves tapasztalattal, precízen végzik el a diagnosztizálást.

Ezt követően, a terapeuta felállít egy olyan mozgásszervi diagnózist, ami tartalmazza a panaszt kiváltó okot. A szakember a részletes állapotfelmérés után, a problémának megfelelően, kézzel kivitelezett fogásokkal csillapítja a fájdalmat és mobilizál. Saját testének mechanikus energiáját is felhasználja, tehát aktívan vesz részt a kezeléseken. Ez igen nagy energia befektetéssel jár a szakember részéről, ezért általában ez a kezelési típus drágább a gyógytornász rendelőkben. Azonban, az említett rendelőben a manuálterápiás kezelések ára megegyezik egy alkalom gyógytornáéval, tehát nem kerül több pénzbe.

Hatékony kezelést nyújt a manuálterápia a mozgásszervi panaszokra, általában már 10-15 alkalom után jelentős javulás érhető el, bármiféle panasz esetében. Számos területen alkalmazzák sikeresen, például fájdalomcsillapításra, ízületek funkciójának javítására, mozgáskorlátozottság oldására, ízületek statikájának helyreállítására, illetve általános izomegyensúly rendezésére. Az önterápia a manuálterápia fontos és elmaradhatatlan része. Ez azt jelenti, hogy a gyógytornász aktív feladatokkal látja el a gyógyult pácienst, az elért állapot megtartása érdekében.