Krémes állagú matcha tea

Matcha tea

Gyakran nem is gondolnánk, hogy mennyire sok támogatást jelent a szervezetünknek, ha megiszunk egy pohárka egyedi készítményt. Amikor a matcha tea kerül szóba, akkor sokan elképzelni sem tudják, hogy miről van szó. A hagyományos változatok esetében, a teafüvet leforrázva készül el ez a kellemes ital.

Ezzel ellentétben van rá mód, hogy a porrá őrölt levelekből szülessen egy sajátos kivonat. Még itt sincs vége a sornak, mert a matcha tea eltérő hígítási formában fogyasztható. Vannak, akik a töményebb változatot kedvelik, amikor 4-5 kanálnyi készítményt raknak fél deciliter vízhez. Ezzel ellentétben a hígabb változat dupla annyi vizet és fele annyi teafüvet tartalmaz. Csakis rajtunk múlik, hogy melyik mellett tesszük le a voksunkat.

Ha eddig még nem volt szerencsénk egyik matcha tea fajtát sem megkóstolni, akkor most eljött az ideje ennek is! A különböző hatóanyagokkal telített, erősen zöld porrá zúzott levelek segítenek átvészelni a mindennapokat és kihozni magunkból a maximumot. Elő a csészékkel minél hamarabb!